dimecres, 21 de gener del 2009

Benvinguts al nou bloc



Hola de nou!! Torno a ser aquí després d’uns quants dies d’inactivitat. A partir d’ara en forma de Blog per a que tothom pugui dir la seva.

Aquests últims dies el temps ha empitjorat una miqueta, de manera que no et ve tant de gust anar a perseguir pingüins amb la càmera digital. Per estrany que sembli, la temperatura és lo de menys, acostumem a estar a 3ºC durant bona part del dia. El nostre principal enemic és el vent. A 3ºC de temperatura i una ratxa de vent de 40 Km/h, la sensació tèrmica és d’uns -12.5ºC, feu-se a la idea.

Aquí a la Base tenim meteoròlegs que cada nit després de sopar ens donen la predicció pel dia següent per a que ens puguem planificar, sobretot pels que van a la glacera. Vindria a ser com quan veus els temps després de les notícies, però sense cap pantalla i el meteoròleg no es va movent de costat a costat. Ara mateix només tenim a en Javier (l’altre Meteo ve el dilluns, crec) que amb el seu accent gallec ens explica amb molta gracia la predicció per al dia següent.

Quantes vegades algú de vosaltres que treballi al camp o a l’aire lliure no hagués estrangulat al del temps després de caure un bon aiguat quan a la predicció donaven un sol que trencava les pedres? Doncs aquí els meteoròlegs són el “saco de boxeo”, la major part d’acudits i bromes que es fan aquí, són per posar en dubte la fiabilitat de les seves prediccions. Els pobres s’ho prenen amb esportivitat, suposo que ja estaran acostumats.

És una gran sort estar aquí, no solament per lo evident, sinó que també per tot lo demés: gran varietat de persones que són dels millors en el seu camp d’investigació, sempre disposats a ensenyar-te coses que mai de la vida hauries après. A més a més, aquí hi ha molta gent que ha vist molt però que molt món, et quedes embobat escoltant les històries que t’expliquen. En aquell moment te n’adones que tu, que et creus que has viatjat moltíssim, no has viscut res comparable amb tot allò.

De moment això és tot, us deixo amb una foto feta per l’Héctor Garrido, un fotògraf professional enviat pel CSIC (Centro Superior de Investigación Científica) que amb una càmera espectacular i grans coneixements de fotografia, treu fotos dignes de posar-te de fons de pantalla.

Salutacions des de l’Illa Livingston!!

Joan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada